diumenge, 16 d’agost del 2020

PIC DE SERRA GALLINERA des de VALLTER

L'excursió d'avui ens durà a fer tres pics: el Pic de la Dona, el Pic de Serra de Bacivers i el Pic de Serra Gallinera. És una ruta circular que ens permet descobrir una zona propera a Vallter però que al quedar apartada del circuit habitual de cims, ens era poc coneguda. 

Aparquem el cotxe a la pista de dalt de tot de l'estació d'esquí de Vallter2000. Al costa dret de l'edifici de la cafeteria surt el camí que hem d'agafar. Aquest tram seguirem el GR T76 que ens duria al poble de Mentet i el GR11.6 que ens duria a Molló. 
El camí està molt fressat, no hi ha pèrdua possible. Seguim les marques blanques i vermelles del GR.
Quan portem uns 15' de pujada, el camí es bifurca. 
moment que els dos GR es bifurquen

Deixem a la dreta el GR11.6 i seguim amunt tot fent alguna ziga zaga pel GRT76. Uns 15' més i som a la Portella de Mentet. 
Aprofitem per fer un bufet i contemplar les vistes de Vallter i els cims que l'envolten. 
el Gra de Fajol des de la Portella de Mentet

Continuem cap a l'esquerre, direcció al Pic de la Dona. 
Al cap d'uns 20' de pujada, que si es fa sense presses es fa bé, arribem a un coll. És un bon lloc per tornar a parar i contemplar les vistes, que tot i ser les mateixes d'abans, no deixen de ser esplèndides.
vistes del Gra de Fajol i Bastiments
 
Continuem i encarem la última pujada, que amb 20' més ens durà al Pic de la Dona (2702m). 
Em sorprèn que tot i les bones vistes que hi ha, la gent no s'hi pari gaire. El fan com de passada, sense parar-hi atenció. 
Des del cim, mirant cap a l'oest, veiem els dos pròxims objectius, el Pic de Serra de Bacivers i més enrere, el Pic de Serra Gallinera. 
Pic de la Dona

Pic de la Dona

Serra de Bacivers des del Pic de la Dona

Baixem del Pic de la Dona i deixem el camí més fressat, que és el que mena cap al Coll de la Geganta i Bastiments. Nosaltres seguim un camí, força més desdibuixat que marxa cap a la dreta, direcció als pròxims cims. 
Anem trobant alguna fita feta amb pedres, però no hi ha pèrdua possible, el camí va vorejant la Coma de la Dona. Aquesta coma es veu ben bé que és d'origen glaciar, amb el fons ben arrodonit de les glacera. 
Coma de la Dona

Quan encarem a la Serra de Bacivers, que ens queda a la dreta, es gira el vent i busquem un lloc a recer per poder esmorzar un xic. Quina alegria poder-te posar un jersei a mig agost!

Ben esmorzats, fem quatre passes i arribem a la punta de la serra, on hi ha el Pic de Serra de Bacivers (2672m). Aprofitem per contemplar el Massís del Canigó. 
Pic de Serra de Bacivers

Desfem el camí i continuem cap a la dreta, per la Serra Gallinera. Aquesta serra va vorejant la Coma dels Bacivers, molt més gran que l'anterior. També ens fa pensar que és una coma d'origen glaciar. 

Arribem al Pic de la Serra Gallinera (2644m), que queda dalt un petit promontori de pedres. 
Pic de Serra Gallinera

Serra Gallinera des de Serra Bacivers

Reculem i tornem a anar direcció al Pic de la Dona, però ens anem desviant cap a dreta, sense perdre altitud, per anar a buscar el camí que baixant del Pic de la Dona va cap al Coll de la Geganta. 
anant cap al Coll de la Geganta. El Bastiments al fons

Un cop som al camí, ben concorregut de gent, anem cap a la dreta, direcció al Coll de la Geganta. El camí va carenejant uns 15', amb una pujadeta que amb 4 passos ben fets es fa sense més. 

Arribats al Coll de la Geganta, ens desviem cap a l'esquerre, on agafem el camí que tot fent ziga zagues ens durà a les pistes d'esquí, que ja veiem a sota. 
Aquest camí, en alguns punts és força costerut i s'ha d'anar en compte. A mig fer, trobem les indicacions per anar a la Font de la Perdiu, no ens hi acostem per mandra ja que no sabem si és a lluny o a prop. Un cop a casa i vist sobre el mapa, veiem que ens queda ben a prop. En una altra ocasió l'anirem a veure. Sota la Font de la Perdiu, hi ha una mica de mulladius i hi trobem ben florida la Tora blava, la planta més tòxica de tot Europa.
Tora Blava

baixant per camí del Coll de la Geganta

Un cop som a les pistes d'esquí només ens cal retornar al pàrquing.

CLICANT SOBRE EL MAPA ENLLAÇAREU AMB LA RUTA GUARDADA AL WIKILOC

Acompanyants: Pau, Barto i Siso

Temps total: 4h 8'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada