diumenge, 21 de maig del 2017

ST MIQUEL DE CASTELLÓ des de Bracons

La ruta que fem avui comença a la Collada de Bracons i acaba a Sant Miquel de Castelló (Falgars). D'anada fem la carena de Serra del Llancers i de tornada passem per la fageda de la Grevolosa.



Deixem el cotxe dalt la Collada de Bracons, en aquest mateix punt també comença el camí que ens porta al Puigsacalm. Nosaltres, però, agafem la carretera que surt a l'esquerre. 
Al cap d'uns 100 m deixem la pista forestal per agafar un camí de l'esquerre, sempre seguirem les marques grogues d'Itinerànnia. El camí comença amb una pujada força dreta per després anar combinant petites pujades amb força trossos planers. Aquesta part del corregut passa enmig d'una bonica fageda.
Anirem seguint aquest corriol durant una hora fins a arribar al Pla del Llancers. 
En aquest punt hi ha un encreuament de camins, nosaltres agafem el de l'esquerre, sempre seguint les marques grogues. 




des del primer mirador

Al cap d'uns 15 minuts, a la nostra esquerre surt un petit camí (sense senyals)  que ens porta al primer dels miradors que anirem trobant. Podem veure el Puigsacalm, Sant Magdalena i la plana de la Vall d'en Bas. Retornem al camí principal. 









Font del Llancers


Encara trobem un altre mirador i tot seguit la Font del Llancers. A partir del segon mirador el camí es converteix en una pista forestal. Tan el camí com la pista passen tota l'estona per la baga i són molt humits i enfangats.






Quant portem 1h 50' caminant, sortim del bosc, som als rasos de Pibernat. Estant netejant el bosc i no hi ha totes les marques grogues que hi hauria d'haver, però el sentit comú ens fa anar seguint la pista forestal fins que trobem un camí a la nostra esquerre.


ras de Pibernat
Moment en que deixem la pista forestal per agafar el camí de l'esquerre


L'anirem seguint fins a trobar el pal d'Itinerànnia G64 (Rasos del Pibernat). Trobem el GR2 que en aquest punt connecta Falgars amb Joanetes.





Nosaltres seguim direcció Joanetes durant un minut, moment en que a la nostra dreta surt un camí. L'hem de seguir.
El camí enfila dret, però en pocs moments arribem a l'ermita de Sant Miquel de Castelló.



Fa 2h i 5' que hem començat a caminar. La nostra idea és dinar en aquest punt, tot contemplant les boniques vistes i panoràmiques que ens ofereix l'indret.


Sant Miquel de Castelló





Ben dinats i amb la panxa plena, desfem el camí fins a Pla del Llancers.
La tornada se'ns fa pesada, hem parat massa estona. Dinar a mig camí no ha estat bona idea.




Quan tornem a ser a l'alçada dels rasos de Pibernat, la natura ens ofereix un bonic espectacle:
fruit del cel enteranyinat podem contemplar un halo solar.






Pla del Llancers

Quan som a Pla del Llancers, deixem al camí que hem fet el matí per agafar el que ens queda a l'esquerre. A partir d'ara no seguirem les marques grogues d'Itinerànnia, sinó que de tant en tant trobarem uns pals indicadors propis de la Fageda de la Grevolosa.





El camí baixa molt dret durant uns 10 minuts, per després anar marxant força de planer. El camí passa primer per un bosc de roures i a mesura que ens anem acostant a la Fageda, el faig va guanyant terreny. Anirem creuant petits torrents, casi tots sense aigua. També trobem un mirador del Collsacabra (mirant el mapa creiem que a l'alçada de els Codiners)




Passada una hora des de Pla Llancers trobem aquest pal indicador. Ara el camí passa a ser pista forestal i compartim recorregut amb el GR151.1. Els faigs cada vegada són més grans i espectaculars.




Font de la Grevolosa
Arribem a la font de la Grevolosa, on aprofitem per beure una mica.
En aquest punt decidim que més endavant vindrem a fer una passejada per la Fageda amb més tranquilitat. Els arbres més monumentals ens han quedat un xic més avall de la Font, en un altre camí que hauríem de resseguir i que ens faria perdre metres per després haver de tornar a pujar. És millor continuar endavant i anar guanyant alçada. Ja hi haurà temps per tornar.



El camí per sortir de la Fageda de la Grevolosa puja dret, fins que trobem una carretera nova que han fet per desemboscar. Decidim seguir-la per tal d'evitar el corriol costerut. Aquesta carretera l'anirem seguint fins a trobar el cotxe, mitja hora més tard.


Acompanyants: Pau, Jordi, Jesús i Amani

Temps total: 5h 5' (més 1h 15' per dinar)















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada