dijous, 4 de maig del 2017

MARE DE DÉU DEL COS DE MONTAGUT

La passejada d'avui ens portarà a la capella de la Mare de Déu del Cos de Montagut des de Castellfollit de la Roca.
El dia que vam anar a la Devesa  (entrada del blog 20 d'abril) vam veure la capella i ens vam dir que pròximament hi aniríem a fer una visita, i el dia ja ha arribat.

Ahir va ploure tot el dia, però això no ens desanima, tot i que sabem que probablament acabarem molles de peus.
Deixem el cotxe a l'aparcament del restaurant Mont Roc (també conegut com El Parador) i seguim la carretera que va a Oix durant uns 100m. Trobem el pal indicador d'Itinerànnia G19 (Carretera d'Oix) que ens fa agafar un camí que surt a la dreta. L'anem seguint, sempre tinguent en compte les marques grogues, durant uns 3/4 d'hora, moment en que arribarem a la capella.

El camí va combinant pista forestal, camí de terra i camí empedrat, casi tota l'estona passem per dins un bosc d'aulines, tret d'un petit clap molt empedrat on trobem molta farigola i vegetació típica de roca.



des de dalt el Cos








estava força encalitjat
















entrada de la capella





Quan arribem a la Capella de la Mare de Déu del Cos, trobem un plafó informatiu de Garrotxa Cultour on hi ha una breu explicació de l'origen de la capella. Sempre va bé llegir-ho per saber una mica més d'on ens trobem.
Arofitem les vistes per fer un petit mos abans de continuar.


conjunt de la capella, restes de muralla i torre defensiva

El camí continua per darrera la torre defensiva, cosa que ens permet veure-la de més a prop. 



Al cap d'uns 10 minuts trobem un encreuament. Si continuéssim recte aníriem cap a Montagut, tot seguint les marques d'Itinerànnia. Nosaltres agafem el camí que marxa cap a la dreta, ja que ens portarà a la Cometa, sense haver de passar per Montagut. El camí és força dret i com que és moll hi ha llocs on és fàcil patinar. El seguirem uns 15 minuts.


Anem a parar a una carretera asfaltada i la seguim un tros. Al cap d'un parell de revolts trobem una pista de terra que marxa cap a la dreta. Decidim seguir-la a veure cap a on ens porta. No passen ni 5 minuts que veiem un camí a l'esquerre que marxa avall, direcció a la Cometa i l'agafem.

Sortim darrera les últimes cases de la urbanització de la Cometa i intuïtivament anem seguint els carrers fins a arribar a la carretera que uneix la Cometa amb Montagut. Allà tornem a trobar els senyals grogs d'Itinerànnia, que a partir d'ara i fins al final de la caminada anirem seguint.

Arribem a la carretera vella de Castellfollit i la seguim uns 15 metres fins a arribar al trencant d'anar als Angles, travessem l'A-26 per sota i anem seguint la carretera fins a trobar el pal indicador d'Itinerànnia MiO 01 (Camí de la Devesa). Agafem el camí direcció Castellfollit de la Roca.

A partir d'aquí el camí és el mateix que vam fer el dia que vam anar al Santuari de la Devesa però en direcció contrària.


Acompanyants: MªÀngels, Cuca i Lluna

Temps total: 2h 40' (amb 15 minuts d'esmorzar)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada