dissabte, 10 de juny del 2017

SANTA MAGDALENA DEL MONT PEL CAMÍ DELS MATXOS

L'objectiu de la sortida d'avui és arribar-nos a Santa Magdalena del Mont. Per pujar, tot i que fem una mica més de volta, escollim el camí dels Matxos, ja que no puja tant dret com el camí de les Olletes, que és per on baixarem. D'aquesta manera ens queda una ruta circular, molt més entretinguda de fer. 


Aquesta ruta és una de les proposades per itinerànnia: Mirador de la Vall d'en Bas i Garrotxa


La caminada comença al Pla d'en Xurri, una àrea de pícnic de St Privat d'en Bas. Durant una hora seguirem el camí dels Matxos, fàcil de seguir gràcies a les marques grogues d'itinerànnia. Fa poc vaig fer una entrada al blog explicant aquest tros de camí: Salt del Sallent pel camí dels Matxos.

Per tal d'escurçar una mica el recorregut, quan ja som pràcticament dalt i només ens falta travessar el Rec del Ginebrar, deixem el camí dels Matxos per agafar-ne un que marxa cap a l'esquerre (sense marques, però molt trepitjat). Un piló de pedres ens indica el punt on comença aquest camí.



Passats uns 7 minuts, aquest camí desemboca a la pista de terra que va de la casa de Sallent fins a Santa Magdalena del Mont. En aquest punt, tornem a trobar les marques grogues d'itinerànnia. 

pal G61

Seguim la carretera cap a l'esquerre. Aquesta pista va combinant trossos de planer amb fortes pujades. Sort que passem per l'ombra i la calor no es fa notar tant. 

Passada una hora, trobem el pal d'encreuament G61 (Santa Magdalena del Mont). 
En aquest pal ja surt indicat el camí de les Olletes, que seguirem de tornada al cotxe.
Com molt bé indica, només queden 5 minuts per arribar a l'ermita.



refugi i ermita de Santa Magdalena del Mont















llàstima de la calitja






















el sortidor

Just abans d'arribar al prat on hi ha l'ermita, a l'esquerre ens queda la Font de Santa Magdalena, de tornada ens hi parem per veure-la. Està eixuta.








Tornem cap al pal indicador d'itinerànnia i agafem el camí cap a les Olletes.
Durant una mitja hora el camí baixa molt dret, tot fent ziga zagues fins al pla on hi ha la cova de la Mare de Déu de les Olletes.

CLICA per més info del santuari
foto de Dani Carrillo





També hi ha a la font de les Olletes, s'ha de seguir un camí que marxa marge avall, just al començar la "plaça".







Continuem baixant, durant uns 15 minuts, moment en que ens tornem a trobar un pal indicador, en aquest cas el G60 (Baga de les Olletes). Nosaltres continuem avall durant 40 minuts. Arribem al restaurant de Can Turó, el camí passa ben bé pel mig, entre l'era i l'edifici. Seguim la carretera que ens portarà altra vegada cap al Pla d'en Xurri.




S'agraeix arribar perquè passem molta calor. Acabem la sortida amb un dinar a Can Font d'Hostalets d'en Bas.



Acompanyants: Laia, Dani, Lídia, David, Jordi, Jesús i Amani

Temps total: 4h més 15 minuts de parada a l'ermita







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada