diumenge, 25 de juny del 2017

ROCA COLOM DES DE VALLTER

La ruta comença a l'estació d'esquí Vallter 2000.
Deixem el cotxe al pàrquing de dalt, davant nostre queda l'edifici de la cafeteria. Entre aquest i el torrent comença el GR 11.6, camí que seguirem.



vistes de Bastiments i Gra de Fajol
Aquest camí enfila fort cap amunt, sempre seguint el torrent pel costat esquerre. quan portem uns 15 minuts de pujada el GR que seguim travessa el torrent i enfila cap a la dreta, direcció Portella de Morens (serà el camí que fem de baixada). Nosaltres continuem amunt, per un altre GR, en aquest cas el GRT 76 (camí marcat com a sender transpirenaic que uneix el GR11 que passa pel sud dels Pirineus amb el GR 10 que passa per la vessant nord).






15 minuts més de pujada ens porten a la Portella de Mentet. El dia és força rúfol i comencen a passar gotes. Decidim esmorzar i veure cap a on es decantarà el temps. 
Com que sembla que anirà millorant, continuem la marxa. Ara cap a la dreta, seguint les marques grogues i vermelles que ens portaran a la portella de Morens.



A la portella de Morens ens tornem a trobar amb el GR 11.6 i ja no el deixarem fins a arribar a Roca Colom. Durant aquest tram, les marques grogues i vermelles es combinen amb les vermelles i blanques del GR.
Durant uns tres quarts d'hora el camí va marxant força de planer. Arriba un moment que el camí gira 90ª cap a la dreta, som prop dels Rocs Blancs (muntanya que deixem a l'esquerre), nosaltres seguim fins a arribar a la Portella de Concròs.

A la Portella de Concròs deixem un camí a l'esquerre que voreja Roca Colom i va direcció a la Portella de Rojà.


Congesta de la Llosa vista des de la pujada a Roca Colom




Nosaltres enfilem amunt, el camí puja força dret. En una de les vàries parades que fem per agafar aire, veiem la Congesta de la Llosa, la última en fondre's de la zona.






el cim


Fa dues hores i 10 minuts que hem començat a caminar i arribem al cim.

Roca Colom és el punt més alt del circ de Concròs. Aquest cim hi conflueixen les valls del Ter (comarca del Ripollès), el Tec (comarca del Vallespir) i el Tet (comarca del Conflent).






circ de Concròs

Reposem un xic i comencem el retorn cap al cotxe. Baixem fins a la Portella de Concròs tot seguint el camí, allà el deixem i enfilem cap a l'esquerre per arribar al pic de Roques Blanques, des d'on podem contemplar molt millor el circ de Concròs i el que segurament deu quedar dels Estanys de Concròs (des de tant amunt ens sembla que no qui queda gaire aigua)

fita que marca Roques Blanques










Anem seguint per la carena direcció al Pic de la Llosa, a mig camí decidim que es va fent tard i com que la pujada sembla força dreta deixem aquest pic i el de Coma Ermada per una altra ocasió. Així que travessem el Camp Magre prats a través fins a trobar altra vegada el GR 11.6 (està tant trepitjat que es veu d'una hora lluny). L'anirem seguint fins a la Portella de Morens.


el Gra de Fajol (esquerre) i Bastiments (dreta) des de la Portella de Morens

Ara que el dia s'ha aixecat, el paisatge és espectacular. El contrast dels prats florits amb les muntanyes pelades del fons em fascina.


Arribats a aquest punt, deixem les marques grogues i vermelles (ens tornarien a portar a la Portella de Mantet) i continuem pel GR 11.6. Anem baixant fins a trobar al torrent d'aigua que ja hem seguit a primera hora, el travessem i acabem de baixar fins al pàrquing.





Acompanyants: Pau, Cuca i Lluna

Temps total: unes 4h
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada