diumenge, 12 de novembre del 2017

MARE DE DÉU DEL GUILAR

Sortida molt fàcil de fer que ens portarà des del poble d'Argelaguer fins a l'ermita de la Mare de Déu del Guilar. Seguim quasi tota l'estona marques grogues d'itinerànnia.

Deixem el cotxe davant l'ajuntament d'Argelaguer i continuem a peu pel carrer major. Just després de passar un pont, hem d'agafar el camí que surt a la dreta. El camí és bonic de fer ja que a banda i banda hi ha paret de pedra i vas veient el poble. Sortim a una carretera asfaltada i l'hem de seguir, direcció a la dreta, fins a trobar el pal indicador d'itinerànnia A4 (Rec del Vinyet).



El camí que hem de seguir nosaltres, es posa a dins al rec, que com que baixa força sec, no tenim problemes per passar.

El camí va seguint al rec, a vegades pel costat esquerre, altres per dins (en cas que hagi plogut, millor no passar-hi perquè segur que quedes moll de peus).




Al final del rec, girem a l'esquerre, ara seguim al riu Fluvià. El camí és molt brut i força perdedor. S'ha d'estar al cas de les marques grogues i tot i així en algun moment dubtem de si anem bé.
Seguim el camí uns 20 minuts, fins a sortir a una carretera asfaltada, que seguirem cap a la dreta per poder creuar el riu.


riu Fluvià des del pont

Seguim la carretera durant uns 25 minuts, moment en que trobem el camí que s'enfila cap a la dreta. Si continuéssim per la carretera, també arribaríem a l'ermita.
5 minuts de pujada en ziga zaga però de bon fer, ens porten altra vegada a la carretera i al pal indicador G52 (Mare de Déu del Guilar). Seguim la carretera cap a l'esquerre, trobem una casa abandonada a la dreta i a davant ja veiem l'ermita enfilada en un petit turonet. En cap moment hem trobat un cartell o indicació de com arribar a l'ermita.


ermita Mare de Déu del Guilar








.






Des de l'ermita tenim vistes de les muntanyes de l'Alta Garrotxa, potser no tant espectaculars com d'altres miradors.









més informació de l'ermita: clicar





vista des de darrera

porta d'entrada, sota el porxo

























Després d'esmorzar un xic, tornem cap al cotxe. Desfem el camí fins al pont on hem creuat el Riu Fluvià.
En aquest punt, i si volguéssim seguir el recorregut proposat per itinerànnia, continuaríem cap a l'esquerre i seguiríem el camí que hem fet el matí.
Com que no ens ha acabat de convèncer, decidim seguir la carretera ja que veiem que va direcció al polígon industrial.
Sortint del polígon, ja trobem el primer carrer del poble, carrer de l'Om, el seguim fins arribar a un parc infantil, girem a la dreta pel carrer dels Til·lers fins a trobar un carrer a l'esquerre, és el carrer Major. Ja només ens queda seguir-lo ja que a l'altre punta tenim el cotxe aparcat.


Acompanyants: Pau, Jesús, Lídia i Amani

Temps total: 3h amb l'estona de l'esmorzar inclosa




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada